De Levertijd FAQ Korpsriem en 1665 producten
Levertijd en Afstemming
Wij streven ernaar om onze producten zo snel mogelijk te leveren. Doordat onze werkplaats aan huis is, kunnen we doorgaans redelijk vlot leveren, mits alle materialen op voorraad zijn en de opdracht binnen een haalbare termijn past.
Veel handmatige bewerkingen zijn al voorbereid. Populaire producten liggen in verschillende variaties in de basis klaar, net als de gesp-verbindingsstukken. Het enige wat dan nog moet gebeuren, is het verwerken van het logo en de gewenste kleur garen.
In de meeste gevallen kunnen bestellingen na het weekend worden geleverd. Gaat het om grotere aantallen? Dan maken we in overleg een passende afspraak, zodat we samen tot een realistische levertijd komen.
Heb je een specifieke wens of deadline? Laat het ons weten, dan kijken we samen naar de mogelijkheden!
Onze Natuur producten FAQ Korpsriem en 1665 producten
Leer is een natuurproduct, houdt daarbij rekening met;
- Kleur van het leer materiaal wijkt af van uw beeldscherm en of papier.
- Kleur kan per leerhuid verschillen.
- Dikte materiaal leer kan per huid verschillen.
- Dikte materiaal leer kan zelfs ook in een huid verschillend zijn.
FAQ Korpsriem en 1665 producten
Onze Ambacht
- Alle producten worden met de hand gemaakt en bewerkt, alleen naaien zullen wij zoveel mogelijk machinaal doen om reden van tijdwinst.
- Ook al maken wij 10 gelijke riemen, geen een is 100% s identiek aan de andere. Dit noemt men ambacht.
- Uiteraard doen wij ons best om alle arbeid zorgvuldig uit te voeren en om een kwalitatief hoogwaardig product te verkrijgen.
- Op mijn Facebookpagina, Instagram en LinkedIn pagina’s post ik soms custum made project foto’s.
FAQ Korpsriem en 1665 producten
Garantie termijn FAQ Korpsriem en 1665 producten
- Wij hanteren de normale garantie termijn, let wel op dat dit een natuurproduct is welke ook aandacht behoeft.
- Niet onnodig aan uitzonderlijke weeromstandigheden blootstellen.
- Leer zo nu en dan onderhouden om uitdroging te voorkomen.
Chroom of plantaardig gelooid leer?
Chroomgelooid Leer:Â FAQ Korpsriem en 1665 producten
Chroomgelooid leer wordt behandeld met chroomzouten, wat het een snel en efficiënt proces maakt. Het leer wordt in ongeveer één dag gelooid en heeft dan een gebroken witte kleur, die gemakkelijk in elke gewenste tint kan worden gespoten. Tegenwoordig wordt ongeveer 80% van alle leer op deze manier gelooid vanwege de snelheid en efficiëntie van het proces.
Plantaardig Gelooid Leer
Plantaardig gelooid leer wordt gelooid met plantenextracten, een proces dat veel langer duurt (ongeveer 100 dagen). Het resultaat is leer met een rijke, reebruine kleur dat harder en steviger is dan chroomgelooid leer. Dit type leer heeft een meer natuurlijke uitstraling en is vaak geliefd om zijn duurzaamheid.
Onze Producten en Leerbehandeling
-
Korpsriemen: De Korpsriemen worden vervaardigd uit de rugzijde (croupon) van de huid en zijn plantaardig gelooid. Ze zijn afgewerkt met een haarfijne print, die de riem beschermt tegen kleine beschadigingen. Dit maakt ze ideaal voor dagelijks gebruik.
-
Meshoesjes: Deze zijn ook gemaakt van plantaardig gelooid leer uit de hals van de huid, met een haarfijne print voor extra bescherming.
-
Onderzetters: De onderzetters worden eveneens gemaakt van plantaardig gelooid leer uit de hals, maar zijn niet afgewerkt met een print, waardoor ze een natuurlijke uitstraling hebben.
Wat is Tuigleer?
Tuigleer: Duurzaam en Stevig
Tuigleer komt oorspronkelijk uit de wereld van de paarden- en hondensport, waar het werd gebruikt voor het maken van tuigen. Dit type leer is afkomstig van volwassen runderen en is sterker, dikker en steviger dan andere leersoorten.
Tuigleer wordt gemaakt van de dikste stukken van de huid, wat het een robuuste en duurzame eigenschap geeft. Het heeft een onregelmatige structuur en een meer natuurlijke uitstraling, wat het uniek maakt. Dit leer is stugger en zwaarder dan normaal gelooid leer, en het moet bestand zijn tegen de intensieve slijtage die het ondergaat, bijvoorbeeld door de huid van een paard.
De huid van het paard wordt blootgesteld aan schuren en zweten, wat de kwaliteit van het leer beïnvloedt. Daarom moet tuigleer bijzonder slijtvast en duurzaam zijn, wat het perfect maakt voor producten die dagelijks intensief gebruikt worden.
FAQ Korpsriem en 1665 producten
Waarom 1665?
Waarom 1665?
Soms krijg ik de vraag: “Waarom 1665?”
De keuze voor deze naam was eenvoudig. Ik wilde een korte en makkelijk te onthouden websitenaam. Getallen zijn vaak gemakkelijk te onthouden, en 1665 heeft voor mij een speciale betekenis. Het is het oprichtingsjaar van het Korps Mariniers, een belangrijk onderdeel van de Nederlandse militaire geschiedenis. Daarnaast was .eu nog beschikbaar als domeinnaam (de .nl en .com domeinen waren al bezet), en 1665 bevat ook nog eens mijn geboortejaar.
Zo werd 1665 de naam voor zowel het team als het bedrijf.
Nieuw Logo?
Custom Logo’s en Stempels
Staat het logo dat u zoekt er niet tussen? Geen probleem! Het is mogelijk om een nieuw logo te laten maken. Om dit te doen, heeft u een goede afbeelding nodig die wij kunnen digitaliseren. Zodra we de afbeelding hebben, maken we er een stempel van. Het hele proces kan ongeveer vier weken duren, afhankelijk van de complexiteit van het logo.
Let op: Wij ontwerpen zelf geen logo’s. Het tekenen en maken van de stempel brengt kosten met zich mee, die afhankelijk zijn van de grootte en het ontwerp van het logo. Voor een Korpsriem bijvoorbeeld, geldt dat er minimaal twee riemen besteld moeten worden.
Heeft u meer vragen of wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op!
Waar staat QPO voor?
Het Embleem van het Korps Mariniers
Het embleem van het Korps Mariniers is een vertrouwd en iconisch symbool dat dit jaar (2021) 125 jaar bestaat. Het werd voor het eerst geïntroduceerd met de invoering van de nieuwe piekhelm in 1896, waarmee het embleem geboren werd. In 1946 werd het embleem aangepast, toen het motto “Qua Patet Orbis” werd toegevoegd, met een koninklijke machtiging van Koningin Wilhelmina op 20 november 1946.
De Ontstaansgeschiedenis van het Embleem
De nieuwe mariniershelm die in 1896 werd ingevoerd, was geïnspireerd door de helm die door het Nederlands-Indisch leger werd gebruikt. Kapitein J.W. Wijnands van het Korps Mariniers ontwierp een embleem voor de nieuwe helm. Dit embleem werd al snel als officieel symbool van het Korps Mariniers gebruikt, zowel op briefpapier als bij feestelijke gelegenheden. Er werden ook kleinere versies ontworpen voor andere uniformstukken.
Toevoeging van het Motto
Na de Tweede Wereldoorlog werd toestemming gevraagd om het motto “Qua Patet Orbis” (Latijn voor “zo wijd de wereld strekt”) aan het embleem toe te voegen. Dit motto was oorspronkelijk het persoonlijke motto van Johan Maurits van Nassau (1604-1679), een belangrijke Nederlandse militaire leider en gouverneur-generaal van Nederlands-Brazilië tussen 1636 en 1644. Het motto werd onderdeel van zijn handtekening.
Tijdens de Slag bij Seneffe in 1674 leidde Johan Maurits een deel van de Nederlandse troepen, waarbij twee regimenten mariniers zich bijzonder onderscheidden. Kolonel Francois Palm van het Korps Mariniers sneuvelde op het slagveld.
Vanwege de historische link met het Korps Mariniers en het feit dat het motto perfect past bij het wereldwijd inzetbare karakter van het Korps, werd Koningin Wilhelmina in 1946 gevraagd om haar toestemming voor het gebruik van het motto. Sindsdien wordt het “Qua Patet Orbis” met trots gedragen door de Nederlandse mariniers.
Bron Mariniersmuseum