De KorpsRiem

De Korpsriem lijn (Defensie onderdelen) is een stevige rund leren riem van 4 cm breed. Deze riem is geschikt voor (bijna) alle broeklussen. De gesp past goed bij de riem en maakt de riem af. Wat de riem uniek maakt is de kleur van het garen en het logo, hiermee kan de riem netjes gedragen worden of juist stoer. Het leer is vervaardigd uit één stuk tuigleer en de bevestiging bij de gesp speciaal ontworpen om flexibel in te zetten. Hierdoor kan de riem niet afscheuren/slijten, zeer veerkrachtig en ontworpen voor een levensduur van vele jaren. Leuk te combineren met een jeans of chino. Een musthave voor iedere stoere man die zijn outfit met deze riem helemaal afmaakt. Leuk om cadeau te geven of te krijgen!

Noot: Dragen van een krijgsmacht emblemen is voorbehouden aan een gerechtigd drager van het onderdeel. Het dragen van niet verdiende onderscheidingen noemen we Stolen Valor. Wees dus trots op wat u draagt maar sta niet voor joker als u niet gediend hebt bij het bewuste defensie onderdeel!

De website is opgezet als een portfolio site, dus geen webshop. De investering voor een volwaardige Webshop ga ik er niet uithalen. Daarvoor ben ik te klein, of met andere woorden, zet ik te weinig voor om. Om deze reden zijn er bestelformulier en kunt u ook per mail contact opnemen. Het is ook mogelijk een belafspraak te maken als u bijvoorbeeld iets ander wilt dan wat er nu te zien is op de site.

De Korpsriemen zijn van Tuigleer gemaakt en komt uit de rugzijde van de koe (croupon). Het is  plantaardig gelooid en is afgewerkt met een haarfijne print. Dit bescherm de riem voor kleine beschadiggingen en dus ideaal om het dagelijks te dragen. Het is het sterkste soort leer met een heeft hoge slijtagevastheid.

Tuigleer is een leer dat afkomstig is van volwassen runderen en kenmerkt zich als steviger, dikker en sterker dan andere leersoorten. Dit leer is gemaakt van de dikste stukken van de huid.  Het leer is tevens stugger en zwaarder dan normaal gelooid leer. Het plantaardig looien (met plantenextracten) duurt wezenlijk langer (ca. 100 dagen) en het leer wordt van binnen reebruin en harder als chroomgelooid leer(blank van binnen\).

DUUR?

Doordat ik wel eens de opmerking krijg dat deze riem veel te duur is wil ik dit hier nuanceren. Het lijkt veel geld (van een afstandje gekeken en vergeleken bij de riem van de hakkenbar) maar is zeker niet te duur. Het is een exclusief handgemaakt product. Alle componenten bij elkaar maakt het een duurzaam product die de spijkerbroeken gaat overleven en automatisch een erfstuk gaat worden.

In de fotogalerij laat ik in het kort zien hoe de riem gemaakt wordt.

De “Korpsriem” is inmiddels een begrip bij oud militairen. De zwarte riem is voorzien van gekleurd garen wat opvalt, een combi die je niet vaak tegenkomt. Het logo van diverse onderdelen is er ook ingeperst. De riem kost €69,65

Het leer waar de riem van wordt gesneden is matzwart en tussen de 3,6 en 4 mm dik tuigleer. Soepel en sterk, geen splitleder of dubbele lagen! De breedte is ca. 4 cm en voorzien van een  zilverkleurige rol tuiggesp. De riem is rondom afgestikt met een sierrand van gekleurd garen. Het logo in de punt van de riem maakt het helemaal af. Deze riem is sterk maar soepel en heeft een hoog draag comfort.

De riem is exclusief en zijn in meerdere kleur tinten garen en logo’s te combineren.  De veteranenriem is er in goud geel garen. Er zijn dus meerdere combinaties mogelijk. U kunt vrijblijvend hiernaar informeren.

Let op, de riem is een natuurproduct en alles wordt met de hand gemaakt dan wel samengesteld. Wij streven ernaar om elke riem uniek te maken maar overeenkomstig met elkaar. Zorgvuldig zal het logo erin geperst worden maar kan nog weleens een millimeter naar voren, achteren, omhoog of lager zitten evenals ook de gesp gaten ten opzichte van de andere riemen. Dit noemen ze ambacht 😉

Let op dat je de juiste lengtemaat doorgeeft. Het mooiste is als je de riem rondom in het midden bij de gulp meet en dan nog 15 cm oversteek erbij telt (van de 6 gesp gaten valt die dan in het 3e gat). Op deze manier kun je het logo het beste zien. De riem zal op den duur iets rekken en zich zetten. Riem inkorten is mogelijk.

Elke sleutelhanger logo is ook geschikt voor de korpsriem.

De riemen zijn tussen de 28 en 51mm en tot ca. 170cm te bestellen (zolang voorradig). De 40mm breed is de standaard Korpsriem!

De meeste logo’s die voor de sleutelhangers worden gebruikt kunnen ook gebruikt worden als tweede logo op de riem of op een brede passant met een eigen kleurgaren. Uniek en Custum made!

………………………………………………….

Veteranenpak en de pantalon

Speciaal voor Het Veteranenpak en de pantalon zijn er ook Korpsriemen in de breedte van 28, 33 of 37mm breed (dikte 3mm)

Het leer is 1mm dunner waardoor zelfs de 37mm makkelijk door de lusjes gaat.

Bestelformulier;

Download > HIER

Translate »