De KorpsRiem

Stevige rund leren riem van 4 cm breed. Deze riem is geschikt voor (bijna) alle broeklussen. De gesp past goed bij de riem en maakt de riem af. Wat de riem uniek maakt is het rode garen en het logo, hiermee kan de riem netjes gedragen worden of juist stoer. Het leer is vervaardigd uit één stuk leer en de bevestiging bij de gesp speciaal ontworpen om flexibel in te zetten. Hierdoor kan de riem niet afscheuren/slijten, zeer veerkrachtig en ontworpen voor een levensduur van vele jaren. Leuk te combineren met een jeans of chino. Een musthave voor iedere stoere man die zijn outfit met deze riem helemaal afmaakt. Leuk om cadeau te geven of te krijgen!

De Korpsriemen zijn van Tuigleer gemaakt en komt uit de rugzijde van de koe (croupon). Het is  plantaardig gelooid en is afgewerkt met een haarfijne print. Dit bescherm de riem voor kleine beschadiggingen en dus ideaal om het dagelijks te dragen.

Tuigleer is een leer dat afkomstig is van volwassen runderen en kenmerkt zich als steviger, dikker en sterker dan andere leersoorten. Dit leer is gemaakt van de dikste stukken van de huid., is qua structuur wat onregelmatiger. Het leer is tevens stugger en zwaarder dan normaal gelooid leer. Het plantaardig looien (met plantenextracten) duurt wezenlijk langer (ca. 100 dagen) en het leer wordt reebruin en harder als chroomgelooid leer.

De “Korpsriem” is inmiddels een begrip bij oud Mariniers. De zwarte riem is voorzien van rood garen wat opvalt, een combi die je niet vaak tegenkomt. Het logo van het Korps mariniers is er ook ingeslagen maar is niet wat direct opvalt. De riem kost €69,65

Het leer waar de riem van wordt gesneden is matzwart en tussen de 3,6 en 4 mm dik tuigleer. Soepel en sterk, geen splitleder of dubbele lagen! De breedte is ca. 4 cm en voorzien van een  zilverkleurige tuiggesp. De riem is rondom afgestikt met een sierrand van gekleurd garen. Het logo in de punt van de riem maakt het helemaal af. Deze riem is sterk maar soepel en heeft een hoog draag comfort.

De riem is ook in opdracht gemaakt met blauw garen; voor KMar/BSB en Politie en met groen garen voor; 14 CS sqn van 1 Marnsbat en de veterenriem in goud geel. Er zijn dus meerdere combinaties mogelijk. U kunt vrijblijvend hiernaar informeren.

Vanuit hetzelfde concept kunnen er ook hondenriemen gemaakt worden. Deze hondenriemen zijn getest bij een opleidingsschool en houden zich goed (er komt namelijk veel trekkracht op de riem). De hondenriemen zijn gemaakt met KMar en politie logo’s, voorzien van blauw garen. Deze riemen kosten €75,00. Er is nu ook een middel hondenriem geschikt voor de kleinere honden.

Let op, de riem is een natuurproduct en alles wordt met de hand gemaakt dan wel samengesteld. Wij streven ernaar om elke riem uniek te maken maar overeenkomstig met elkaar. Zorgvuldig zal het logo erin geperst worden maar kan nog weleens een millimeter naar voren, achteren, omhoog of lager zitten evenals ook de gesp gaten ten opzichte van de andere riemen. Dit noemen ze ambacht 😉

Let op dat je de juiste lengtemaat doorgeeft. Het mooiste is als je de riem rondom in het midden bij de gulp meet en dan nog 15 cm oversteek erbij telt (van de 5 gesp gaten valt die dan in het midden). Op deze manier kun je het logo het beste zien. De riem zal op den duur iets rekken en zich zetten. Riem inkorten is mogelijk.

Bestelformulier;

Download HIER het bestelformulier KorpsRiem.

Translate »