Update, helaas moest de sponsering halverwege 2022 gestopt worden, zie blog #22

Per 1 januari 2022 gaat 1665 bijdrage aan het goede doel.

Omdat wij zelf de producten in onze werkplaats maken, en geen groothandel zijn,  gaat er een percentage naar het goede doel. Ons doel is per paar minimaal €1000 euro af te dragen.

Wij vinden het dan ook belangrijk dat onze doelgroep weer op een andere manier ondersteund wordt.

  • Voor de Rode lijn (Mariniers) zal er een percentage van de opbrengst naar de Stichting Mariniers Ziekenboeg (MZB) gaan.
  • Voor de groene lijn (KCT) gaat dit nu via de Commando Toko
    • Commando & Family Foundation (CFF) blijft als keuze bestaan.
  • Voor de blauwe lijn (Politie) zal er een percentage naar Stichting Politie Veteraan.
  • Voor de Marine blauwe lijn zal er een percentage naar Stichting Waterlicht gaan.

De overige kleurlijnen zal ik bezien waar dit naar toe kan gaan.

MARINIERS ZIEKENBOEG

MARINIERS ZIEKENBOEG

Rode lijn

De Stichting Mariniers Ziekenboeg (MZB) is 29 december 2015 per notariële akte opgericht. Via de sociale media, bleek dat er een steeds grotere groep (oud) mariniers ziek was, zonder dat anderen dit wisten. Ook raakten sommigen onopgemerkt in een sociaal isolement. Dit bleek onder andere uit berichten van (oud) collega-mariniers, zieken zelf, hun gezinsleden en of vrienden en naaste familie, die hun zorgen uitten. Wij vonden het belangrijk om dat wel te weten van elkaar, zodat wij er voor elkaar kunnen zijn.

Commando & Family Foundation (CFF)

Commando & Family Foundation (CFF)

Groene lijn KCT

Commando & Family Foundation (CFF) is een stichting die een vangnet biedt ten tijde van crisis als de bestaande voorzieningen ontoereikend blijken of een te trage reactietijd kennen. Commando & Family Foundation biedt een helpende hand voor diegene die vanaf de periode 1993 (i.c. dat er sprake is van Special Forces binnen de Nederlandse krijgsmacht) en is bedoeld voor de onderstaande doelgroep:

- Alle Commando’s die aktief zijn (geweest) vanaf 1993;
- Al het ondersteunend personeel geplaatst bij het KCT vanaf 1993;
- Alle gezinnen gekoppeld aan bovengenoemde personen;
- Alle individuen van externe eenheden die operaties van het KCT operationeel ondersteund hebben.

Stichting Politie Veteraan

Stichting Politie Veteraan

Blauwe lijn; Politie items

Als Stichting Politie Veteraan staan wij voor (ver)binding en ondersteuning.
Wij doen dit door het onderlinge warme contact tussen (oud) medewerkers van de politieorganisatie te bevorderen, in stand te houden en daarmee bij te
dragen aan het gevoel trots te zijn op het politievak.

Waterlicht

Waterlicht

Blauwe lijn; Koninklijke Marine items

Helaas is bij mij niet bekend of er een stichting bestaat die opkomt voor de belangen van Oud Marine vrouwen en mannen. Het lijkt mij dan ook bijzonder om bij het water thema te blijven en Stichting Waterlicht te ondersteunen.

Stichting Waterlicht maakt zich sterk om de onderwatersport toegankelijk te maken voor een brede groep van mensen met één of meer beperkingen. Onder leiding van gediplomeerde duikinstructeurs met de kwalificatie van de IAHD (International Association for Handicapped Divers) en ervaren begeleiders, worden duikcursussen georganiseerd en raken de deelnemers in korte tijd vertrouwd met de kunst en het plezier van snorkelen en/of duiken. De begeleiding wordt hierbij zoveel mogelijk aangepast aan het niveau van de deelnemers..

Stichting Historische Collectie Regiment Technische Troepen

Stichting Historische Collectie Regiment Technische Troepen

TD lijn met TD logo met of zonder geel of zwart garen

De stichting Historische Collectie Regiment Technische Troepen is opgericht op 12 februari 1970. Zij heeft als doel het instandhouden van een collectie welke de bijzondere werkwijze van het personeel van de Technische Dienst-eenheden weergeeft vanaf haar ontstaan op 20 maart 1941 tot heden door middel van het tonen van gereedschappen, voertuigen, foto’s, schilderijen, uniformen, maquettes en het aanhouden van een studiebibliotheek. Hierbij wordt speciaal aandacht besteed aan het optreden van TD-eenheden in Nationaal, VN- of NAVO-verband in uitzendgebieden.

Translate »