Blog en Nieuwtjes.

Het lijkt mij leuk om een weblog bij te houden wat er allemaal in ons omgaat. Het schrijven van blogs is daar een mooi onderdeel van om zo je klanten transparant op de hoogte te houden wat je beweegreden waren en zijn. Ik doe dit al een beetje in de facebook groep maar ik wil dit nu gelijk trekken op de 1665 site. Ik wil regelmatig iets plaatsen.

Wel spannend om blogs te schrijven, de Nederlandse taal is niet mijn sterkste kant, ik heb hele andere kwaliteiten zeg maar 😉 Toch doe ik het gewoon, het is wie ik ben. Daarom ga ik verhalen met jullie delen en mocht je iets tegen komen in de grammatica, wat beter kan, laat het mij dan a.u.b. weten (sommige mensen storen zich daar nu eenmaal aan), wellicht kan ik dan iets voor jou betekenen.

Mocht je oudere Blogs willen lezen klik dan naar de volgende pagina onder het laatste blog bericht of op de pc aan de linker kant onder de laatste blog.

Heb jij ook iets meegemaakt wat aansluit op het dragen van de KorpsRiem of overige 1665 producten? Vertel het ons en als wij het plaatsen sturen wij  je een sleutelhanger naar keuze toe.

Blog #22 Update 1665

Hallo 1665 geïnteresseerden, Het is alweer een tijdje geleden dat er een blog & nieuwsbericht is verschenen. Dit heeft te maken gehad dat de relatie met mijn vriendin\ afgelopen zomer is verbroken. Bij haar mocht ik het ambacht leren,…

Blog #21 Tor sleutelhanger

De vakantie loopt al ten einde voor bepaal de regio's in het land, Ik hoop dat iedereen weer uitgerust de winter in kan 😉 Voor mij moet het nog komen, twee weken in september, op pad met Kamp van Koningsbrugge en november nog een weekje…

Blog #20 Werkplaats aan huis

De afgelopen maand is het even stil geweest, ik had deze tijd hard nodig om een werkplaats aan huis vorm te geven. Man wat een klus om oude zooi weg te gooien die ik al 10 jaar niet meer in mijn hand heb gehad 😉 Nu er een werkplaats aan huis…
BBQ schort

Blog #19 Nieuwe BBQ schort, KL brigades logo’s

Tussen de bedrijven door is ben ik druk bezig geweest met het Stoerste Mannen BBQ schort van Nederland. Na de laatste feedback tips op het FB forum is het schort bestelbaar in verschillende opties.Het Basis schort kost €116,65 en de full…
Ceintuur Korpsriem

Blog #18 Nieuwe Ceintuur Calvados lijn

Calvados Ceintuur lijn Dit leer is gemaakt voor de ruitersport en komt uit de buikzijde (Croupon) van de rund, rug gedeelte van de huid. Ook dit leer is plantaardig gelooid, het is wel zachter t.o.v. het tuigleer en daardoor kwetsbaarder.…

Nieuwtjes

Hieronder een aantal algemene nieuwtjes.

Nieuws # Mei 2022 Stoerste Mannen BBQ schort

De ideale, duurzame, leren Barbecue schort voor stoere mannen. Heerlijk om mee te koken, te braden of te grillen. Dankzij het slijtvaste kwaliteit van het leer kan je gemakkelijk het vet met een vochtige doek af nemen.

Nieuws # April 2022 Calvados Ceintuur lijn

Dit leer is gemaakt voor de ruitersport en komt uit de buikzijde (Croupon) van de rund, rug gedeelte van de huid. Ook dit leer is plantaardig gelooid, het is wel zachter t.o.v. het tuigleer en daardoor kwetsbaarder. De finish is puur aniline en is open van structuur. Daardoor kunnen er krasjes op komen maar deze zijn gelijk weer weg te poetsen.
Het is wel een stuk leer wat zijn eigen leven gaat lijden en veranderd aan de hand hoe vaak je het gaat dragen. Door de openstructuur neemt het makkelijk oil en vet op en krijgt het bij gebruik een mooi patina. Voor velen wordt de riem steeds mooier hoe vaker je hem draagt. Lees verder door klik op de foto.

Prijs zonder garen € 59,65 en met garen € 69,65.

Korpsriem Luchtmobiel (LMB)
Nieuws # februari 2022

Vanuit de Luchtmobiele brigade kwam de wens om ook een exclusieve LMB riem in het assortiment op te nemen. De kleur garen is bordeaux rood met het LMB logo. Eventueel te combineren met het veteranen logo (dit kan overigens voor elke logo). De riem kost € 69,65

Kamp van Koningsbrugge
Nieuws #Januari 2022: De eerste ComnmandoRiem

Gisteravond is het tweede seizoen van KAMP VAN KONINGSBRUGGE gestart op NPO1 Na de opnames van het TV programma Kamp Van Koningsbrugge mocht ik de eerste Commandoriem overhandigen aan instructeur Ray Klaassens, “echt mooi deze riem” vertelde Ray mij. Samen mocht ik met Ray in stijl, vol trots, op de foto.

De riem is volgens oude leerambacht handgemaakt en een succes bij oud Mariniers. In samenspraak met de Commando Toko kunt u als oud commando de CommandoRiem rechtstreeks bij ons bestellen, of later in de webshop van de commando toko.
Als u de code CFF gebruikt gaat er een percentage van de opbrengst naar de Commando & Family Foundation!

Neem een kijkje op de Korpsriem pagina  om te zien hoe deze riem gemaakt word. Hier kunt u hem ook bestellen middels het bestelformulier of in een mail met de relevante gegevens.

#kamvankoningsbrugge #Korpsriem #1665 #kct #Korpscommandotroepen #commandofamilyfoundation #mutsdas #groenebaret #nuncautnunquam #specialoperationsforces

Nieuws: GEZOCHT Mariniers uniformen, uitrusting en of emblemen.

Om de historie levendig te houden zijn wij opzoek naar oude uniform stukken.

Heeft u nog oude Mariniers kleding, emblemen en of uitrustingsstukken liggen waar u niets mee doet, wij willen ze graag van u overnemen. In ieder geval… gooi het niet weg.

Neem contact met ons op als u hier afstand van wilt doen.

MZB

Nieuws #oktober 2021: Bijdrage aan het goede doel.

Per 1 januari as. gaat 1665 bijdrage aan het goede doel. Voor de Rode lijn (Mariniers) zal een percentage van de opbrengst naar de Stichting Mariniers Ziekenboeg (MZB) gaan. Voor de groene lijn (KCT) gaat dat of naar Commando & Family Foundation (CFF) of de Commandostichting (CS). Voor de overige kleurlijnen zal ik bezien waar dit naar toe kan gaan.

Nieuws #Augustus 2021: De BSB-riem is er.

De KorpsRiem is een succes en word regelmatig besteld. Hierdoor komen er de komende tijd nieuwe uitvoeringen op de site. Voor een speciale club mannen, binnen de Koninklijke Marechaussee, mocht ik deze week voor een aantal oud BSB-ers deze riem maken. Het logo met zwaard en blauw garen. Een riem voor jarenlang plezier en herkenbaarheid bij overige oud gedienden. De riem kost € 69,65

veteranenriem

Nieuws #Augustus 2021: De Veteranenriem.

Hierdoor komen er de komende tijd nieuwe uitvoeringen op de site. Wij kunnen nu ook de VeteranenRiem leveren met het veteranen logo en geel garen. Een riem voor jarenlang plezier en herkenbaarheid bij overige veteranen. De riem kost € 69,65

1665 Korpsriem

Nieuws #Juni 2021: Korpsriem naturel in Zwart en Bruin.

De KorpsRiem word nu een jaartje gedragen door klanten en deze zijn zeer tevreden met de kwaliteit van het leer (zie ook het gastenboek). Hierdoor kunnen wij nu ook deze riem in dezelfde kwaliteit leveren maar dan zonder rode garen. De riemen zijn er in twee kleuren Zwart en Bruin. De riem kost € 59,65

1665 Korpsriem

Nieuws #Juni 2021: Duurzaamheid ook binnen het 1665 team.

Leer is een overblijfsel van een dier, Wij vinden het belangrijk dat je dan ook zoveel mogelijk van de huid gaat gebruiken. Bij de riemen snijden wij de huid in repen en dat bepaald gelijk de lengte wat mogelijk is, meestal houden wij kleine reepjes (zie ook het filmpje bij video portfolio) hierna over. Hier maken wij dan sleutelhangers van en krijgen meestal een goed doel, andere Sobats ermee blij maken. De sleutelhangers op de foto hebben een goed doel gevonden….check.

Nieuws #December 2020

Het 1665 team heeft medio 2020 een aantal koppels en bokkentuigen gemaakt t.b.v. de commando-overdracht december 2020. Deels is hier door ons belangeloos aan meegewerkt. omdat het een stichting is is men altijd opzoek naar sponsoren, zie hieronder hun oproep.
Samen met Stichting Sustinet zijn wij op zoek naar sponsoren, oude uniformen en dito uitrustingsstukken van het Korps Mariniers.
Sustinet is Latijns voor ondersteuning en dit is precies wat deze Stichting doet: ondersteunen, mede ter meerdere glorie van ONS Korps. De Stichting heeft ons benaderd om het zwarte leergoed wat zij te leen hadden te vervangen door het ‘originele’ bruine leergoed. Dit gaan wij voor hun maken en ik help daar uiteraard vrijwillig aan mee. Voor Mamaloe is het gewoon werk, maar het leer kost natuurlijk ook het nodige, het gaat toch al snel om 30 setjes (koppelriem en bokkentuig).
Steven Baan (MAJMARNS) zet zich in voor deze Stichting om demonstraties te geven om onze oude strijdmakkers levendig te houden. Deze demonstratie omhelst onder andere het schieten met een saluutbatterij van 3 kanons ‘6-veld’, waarbij de bemanning gekleed gaat in het tenue van de ‘Zwarte Duivels’.
Tevens heeft de Stichting belangeloos de vitrine in de kantine van de Van Braam Houckgeestkazerne te Doorn ingericht met enkele poppen aangekleed in de tenuen van ons Korps Mariniers door de jaren heen (jaren ’40 tot heden).

Wilt u afstand doen, of een financiële bijdragen leveren, van uw oude uniform stukken dan kunt u mij of de stichting Sustinet daarover contacten. Linkje naar Stichting Sustinet: https://www.sustinet.nl/saluutbatterij-zwarte-duivels/

Foto: Mediacentrum Defensie

HouweZo COM

Nieuws # HouweZo April 2020 (blz 17)

Enthousiaste ontvangst van eerste Korpsriem
Door Arie Booy
Oud-marinier Ad Stegeman, en zijn team van helpers, maakt er furore mee: de korpsriem van dik leer, met rood stikwerk en het korpsembleem op het uiteinde in het materiaal van de riem geslagen.
Via Facebook bracht Ad zijn plan ter attentie van de korpsmaten. Hij liet met foto’s en tekst zien wat zijn bedoeling was. Een stoere, stevige riem maken voor de marinier die alles al heeft. Alles, maar niet een riem die zo sterk is als een echte zeesoldaat en in alle facetten het ambachtelijk handwerk uitstraalt.
Toen Ad enkele tientallen afnemers van zijn riemen om zich heen verzameld had begon het noeste werk. Met het geld van de bestellingen kon het leer en ander materiaal aangeschaft worden. Op de speciale facebook-pagina Korps Riem konden de afnemers ondertussen de werkzaamheden volgen.
Zo werd ook duidelijk dat het geen kattenpis is om zo’n zestig van deze riemen met de hand te maken. Het leer moet op de gewenste afmetingen uitgesneden worden, zwart gemaakt, gestikt worden met rode draad en voorzien van gaatjes en het metaal van de gesp. Tot slot werd in elke riem het korpswapen geslagen. Met recht een monnikenwerk.
Per post kreeg een ieder die de riem besteld had het kleinood thuisbezorgd. De reacties logen er niet om. Een greep: ‘Ad, dank je topper. Geweldig product’, zegt Harrie KemperZijlema. Theo Gbicus meldt: ‘TOP, precies zoals beloofd en echt kwaliteitsproduct! Dit wordt een collectors item’. Peter van Leeuwen miste de eerste bestelronde en zet op facebook: ‘Ik wil hem ook graag hebben. Hoe en waar?’
De riem is van rundleer van ca. 4 mm dik, 40mm breed (het leer is van de huid rugzijde en een stuk hals) en chroomgelooid, kleur zwart mat. Dus ook water- en zweetbestendig maar ook soepel en sterk. De prijs om dit handmatig te maken is € 69,00.
Bij voldoende belangstelling is het mogelijk een tweede ronde in te gaan en de riemen opnieuw te maken. Let op, het is allemaal ambachtelijk handwerk en op de millimeter is geen riem hetzelfde. Mocht u interesse hebben kijk dan op de Facebookpagina ‘KorpsRiem’ of stuur een mail naar [email protected]. Ad zal contact met u opnemen hoe het verder af te handelen. Via de Facebookpagina wordt 1 riem verloot onder de inzenders.
Translate »