Blog #22 Update 1665

Hallo 1665 geïnteresseerden,

Het is alweer een tijdje geleden dat er een blog & nieuwsbericht is verschenen. Dit heeft te maken gehad dat de relatie met mijn vriendin\ afgelopen zomer is verbroken. Bij haar mocht ik het ambacht leren, dankbaar daarvoor. Doordat ik niet meer gebruik kan maken van haar werkplaats heb ik er zelf een werkplaats moeten creëren. Een klein maar fijne werkplaats in huis. Ik ben nu helemaal op-getopt en heb weer alles tot mijn beschikking. Een krachtige naaimachine en alle gereedschappen die ik nodig heb zijn het afgelopen halfjaar aangeschaft. Door deze verhoogde investeringskosten wordt men ook creatief en moet er keuzes gemaakt worden.

Dit heeft er ook tot gerelateerd dat ik de afgelopen maanden geen afdracht kon doen aan de goede doelen die 1665 steunt. Tegelijkertijd heb ik wel donaties daarvoor gehad en deze zijn omgezet naar materiaalkosten waardoor ik toch nog een aantal kon sponsoren met ‘goody’s’  Zo heb ik van dit sponsorgeld de Brinkies en Mariniers Ziekenboeg kunnen steunen. Dank aan die personen die extra geld hebben gestort tijdens de bestellingen.

Leuk te vermelden is dat ik het afgelopen half jaar voor diverse evenementen ben uitgenodigd om de producten te showen zodat men kan zien, voelen en ruiken. Ook worden de bestellers creatiever, zo mag ik ‘special products’ maken en word er nu vaak een 2e riem besteld al dan niet in een andere kleur (Cognac/Havana) en breedte maat (tbv de Barthea 37mm).

De website zal bijgewerkt worden en een update gaan krijgen van producten die ik wel en niet meer zal maken. Doordat ik destijds ook nog een 2e type naaimachine gebruikte liggen er wat uitdagingen om een bepaald product wel of niet te gaan maken. Met de hand naaien kan altijd maar dan ben ik weer te lang bezig waardoor het niet meer rendabel is om iets te maken, product gaat dan teveel kosten.

Wel komen er weer nieuwe producten aan die divers ingezet kunnen worden. Zo heb ik een aantal ‘Stansmessen’ in India besteld wat een hoop geld scheelt met vergeleken in Nederland. Om je een indruk te geven van het stansmes waar ik de TOR sleutelhangers mee maak scheelt dit €200. Serieus geld zeg maar (met een stansmes kun je een figuur uit het leren snijden/persen waardoor je een constante kwaliteit hebt). Dat was het weer even.

Laten wij er een mooi en trots jaar van maken.

Translate »