Blog #1, Het ontstaan van de KorpsRiem.

Blog #1, Het ontstaan van de KorpsRiem.

Het was mijn jongste zoon Timo die wij uitnodigde om in de werkplaats een eigen leren riem te maken. Samen met zijn vriendin gingen zij aan de slag. Kozen een mooie huid uit met een mooie kleur met een mooie structuur (zo zijn de halzen minder geschikt voor een riem dan de buikzijde van de koe). Ze gingen lekker aan de gang. Aan de hand van de gesp werd de breedte van de riem uitgesneden, scherpe kantjes eraf en geverfd, gesp gaten erin geslagen, passant(lusje) gemaakt en bij de afwerking twijfelde hij over de kleur garen. Rood had zo zijn betekenis en viel zo ongebruikelijk op. Juist dat zij Ninon maakt hem uniek, doe het gewoon. De twijfel te boven werd er rode garen ingezet. Toen ik dat weer zag ontstond het idee van de KorpsRiem. Direct legde ik de link van de rode garen en wilde dit accentueren met het logo om het vervolgens af te maken. Zoals een architect eerst een huis schets was nu de KoprsRiem “geschetst”.

Translate »